Middelweg 34, UITGEEST
VERKOCHT

Plan een afspraak:

Bel Ons

Mail Ons

Specificaties

Type:

in een

342 m2
Bouwperiode: Before 1906
12
7
2
Tuin: Tuin rondom (423 m2)
Parkeerfaciliteit: Openbaar parkeren
Vraagprijs: 1.486.000,-
Servicekosten: Geen
Bijdrage (VVE): Geen

Impressie

Plattegrond

Niet beschikbaar

Omschrijving

Deze unieke vrijstaande villa op een ruim hoekperceel in Uitgeest, genaamd d’ Artzenijhoff is gebouwd in 1871 en is sinds mensenheugenis “Het Doktershuis“ geweest.
Het komt niet vaak voor dat een zo bijzonder en historisch pand te koop komt en in dit geval is er al veel voorwerk gedaan voor een koper.
De locatie op zich is al bijzonder – buiten het feit dat men op 22 minuten rijden van Amsterdam woont en vlakbij het strand – maar het unieke pand heeft al een grondige renovatie ondervonden. Er is waar nodig aan de fundering gewerkt en er is een keuring rapport van april 2021 aanwezig ten behoeve van uw zo compleet mogelijke informatie voorziening.
Om te beginnen is er 342 M2 netto vloeroppervlak beschikbaar (NEN meting aanwezig)
in het huis en de begane grond alleen al is 169 M2. Het pand is een geweldig familie huis (met op dit moment 9 slaapkamers), echter ook een prachtige gelegenheid om een kantoor en/of kliniek of werk aan huis te creëren. Er is een separate entree aan de zijkant van het pand, daar het voorheen “het doktershuis” was, hetgeen verschillende mogelijkheden biedt.
Om te beginnen met de prachtige centrale voordeur, die toegang geeft tot de hal en alle vertrekken die daar aan grenzen aan beide zijden van het huis. De hoge plafonds vallen op en dat er veel licht het pand in stroomt door de hoge ramen aan 4 zijden en soms ook via de daklichten en dakramen.
Er zijn zoveel mogelijk originele details behouden en/of terug gebracht, echter er is ook voldaan aan modern woon comfort. De marmeren vloeren in de hal en de houten vloeren in de rest van de ruimten geven het huis een fijne atmosfeer. De huiskamer met mooie houten vloer en (gas) open haard loopt over in de eetkamer, die via de serre naar de keuken leidt. Het ruime gastentoilet is te vinden in de hal bij de garderobe.
De moderne keuken met eiland, extra pantry en alle apparatuur ingebouwd, heeft veel kastruimte en het is heerlijk om hier te entertainen en te koken. Er zijn hier 3 sets openslaande deuren naar de zonnige tuin met terrassen, zodat het eetplezier in een wip naar buiten kan worden verplaatst. De heerlijke zonnige tuin heeft onder andere een prachtige “dorpsboom” welke net zo oud is als het huis. De garage aan het einde van de tuin heeft plaats voor 2 auto’s en natuurlijk een hoop berg ruimte en er is een tuindeur aan de achterzijde van de tuin, die direct naar een (gratis) parkeerplaats leidt.
De twee grote kamers op de begane grond aan de andere zijde van de hal zijn in gebruik als atelier en bibliotheek, welke vanwege de flinke afmetingen en hoge plafonds natuurlijk elke gewenste bestemming kunnen krijgen… werkkamer, praktijk ruimte, kliniek….
Er is een kleine kelder die vanuit de hal en vanuit de bibliotheek kan worden betreden.
Via de ruime trap naar de eerste etage, vindt men 4 grote slaapkamers met hoge plafonds en twee badkamers. Een bijzondere ruimte leidt hier naar het statige balkon aan de voorzijde en de hele verdieping heeft prachtig uitzicht.
Op de bovenste verdieping gaat een wereld voor u open, zoveel ruimte en hoogte is hier aanwezig. Het dak is geïsoleerd en de ruimte kan hier nog volledig naar wens worden ingedeeld en aan- en afvoer t.b.v. badkamers en/of extra pantry is reeds op deze etage aanwezig.
Zoals reeds vermeld; het komt niet vaak voor dat een pand als dit met zoveel ruimte en mogelijkheden beschikbaar komt, dus bel ons, kom de sfeer proeven en u heeft uw (t)huis gevonden!

Locatie

Neem contact met ons op

A1 Executive Estate
Fred. Roeskestraat 115
1076 EE Amsterdam
+31(0) 20 4410088