Weeresteinstraat 101a, HILLEGOM
675.000,-

Plan een afspraak:

Bel Ons

Mail Ons

Specificaties

Type:

in een

138 m2
Bouwperiode: Before 1906
5
3
2
Tuin: Achtertuin (14 m2)
Parkeerfaciliteit: Openbaar parkeren
Vraagprijs: 675.000,-
Servicekosten: Geen
Bijdrage (VVE): Geen

Impressie

Plattegrond

Niet beschikbaar

Omschrijving

Unieke designloft woning in voormalige oude drukkerij & lijmfabriek uit 1900!
Deze verscholen diamant in het hartje van de bollenstreek, op fietsafstand van het strand (Langevelderslag/Noordwijk aan Zee/ Zandvoort) en 30 minuten van de Zuidas (Amsterdam).
Dit indrukwekkende stukje oude industrie is door de huidige eigenaar ontdekt en omgetoverd tot een verduurzaamd woonhuis met karakter.

Alles is aangepakt en alle ruimte is optimaal benut door bedenken van inbouwkasten en door gebruik van glas als materiaal in de ruimtes. De beperking van zichtbare wanden viel daardoor weg en alles is hierdoor licht en vrij. Ook de lichtstraat die is aangebracht werkt als een atrium en het zonlicht stroomt hier naar binnen.
Het is een huis vol speelse hoeken en rondingen en alle materialen zijn van hoge kwaliteit en hebben karakter.
Van het entree met fraai siersmeedwerk in Art Nouveau-stijl, via eikenhouten betimmerde portiek, antieke voordeur en….

De ruime vestibule met gietvloerwaar en verborgen fietsenberging en bergruimte. Stalen kozijnen met glas, afgewisseld met bijzondere – soms antieke – onderdelen uit de hele wereld, herbergen de meterkast, boekenkast en garderobe. In het plafond het atrium waardoor alle ruimtes daglicht hebben.

De bijzonder fraaie slaapkamer – intiem en sereen – heeft mahoniehouten vloeren, oude balken en lichte wanden. Aansluitend de studeerkamer en de tweede slaapkamer met een trapje naar de slaapruimte. Beide kamers zijn voorzien van ventilatiekanalen. De slaapvertrekken liggen een paar treden hoger dan het vloerniveau, op 1.20m hoogte, waardoor er efficiënte kastruimte (zowel hangend als liggend) onder deze kamers gerealiseerd is. Achter deze kastruimte bevindt zich extra bergruimte voor bijvoorbeeld de vakantiespullen. Eén kamer is voorzien van convectieradiatoren. Deze wordt niet gebruikt aangezien de vloerverwarming voldoende warmte biedt. De rest van het huis wordt door vloerverwarming verwarmd, waardoor het huis jaarrond een zeer comfortabel binnenklimaat heeft.
Vanuit de woonkamer is er toegang tot de achtertuin patio, door de drie openslaande deuren. Een zalige, onderhoudsvriendelijke tuin om ’s middags te genieten van de zon. Vanuit de tuin tevens toegang tot de parkeerplaatsen aan de achterzijde.

De keuken heeft een lichtstraat, die de verdieping verbindt met de begane grond. Twee gietijzeren zuilen uit een Franse fabriek houden geduldig de wacht naast het kookeiland. De op maat gemaakte keuken heeft een industrieel karakter door de RVS-fronten en het stoere, blauwstalen kookeiland met een forse kookplaat met daarop vier gaspitten en een wokbrander. Het werkblad biedt genoeg ruimte aan de fervente hobbykok om zich volledig uit te leven, want er is maar liefst 5m2 werkblad. Voorts een dubbele wasbak, bergruimte in zowel de onderbouw als in de zijwand van de keuken voorzien van een mahoniehouten kastenwand voor maximale bergruimte. Uiteraard is deze prachtige keuken voorzien van navenant inbouwmateriaal, zoals een SMEG-oven en magnetron, wasmachine, vaatwasser, ijskast en diepvries.
Om de hoek een gastentoilet met wastafel en verder op de fraaie badkamer met royale inloopdouche, WC en wastafel.

Via een wenteltrap naar boven, vindt u een wellness met heerlijke Finse sauna, een massagedouche en de tuindeur naar het zalige dakterras op het zuiden.

– In 2016 is het dak geheel van de buitenzijde geïsoleerd en zijn de buitenmuren voorzien van voorzetwanden v.v. isolatie. Ook is er een lichtstraat geplaatst en is de huidige badkamer gebouwd;
– In 2018/2019 is het gehele pand van binnen verbouwd en voorzien van vloerverwarming. Op diverse technische installaties zit nog garantie;
– In 2020 is de eikenhouten gevelbekleding rond de entree aangebracht;
– In 2021 is het stalen hek bij de entree geplaatst en gerestaureerd;
– Het gehele houtwerk van de buitenkozijnen en dakranden zijn in 2021 opnieuw geschilderd door een erkend schildersbedrijf. Een groot deel van de houten daklijsten en zinkendakgoot aan de zuidzijde zijn ook vervangen;
– De gevel aan de achterzijde van de woning is in 2021 ook opnieuw geschilderd door erkend schildersbedrijf.

Dit huis is een MUST-SEE! Kom kijken en u heeft uw (t)huis gevonden!

Locatie

Weeresteinstraat 101a

Weeresteinstraat 101a, Hillegom, Netherlands

View larger map

Neem contact met ons op

A1 Executive Estate
Fred. Roeskestraat 115
1076 EE Amsterdam
+31(0) 20 4410088


    Menu