Oud-Valkenburg 7, SCHIN OP GEUL
3.955.000,-

Plan een afspraak:

Bel Ons

Mail Ons

Specificaties

Type:

in een

750 m2
Bouwjaar: 1656
16
16
Tuin: Tuin rondom (10000 m2)
Parkeerfaciliteit: Op eigen terrein
Vraagprijs: 3.955.000,-
Servicekosten: Geen
Bijdrage (VVE): Geen

Impressie

Plattegrond

Niet beschikbaar

Omschrijving

Het monumentale kasteel Schaloen is een landgoed met slotgrachten van ongeveer 1.000 jaar oud, met een rijke historie, een poortgebouw met bezoekerscentrum met portierswoning, een restaurant, 16 appartementen en een hotel met uitbreiding van kamers en eventueel evenementenzalen.

De rivier de Geul loopt om het landgoed en de slotgrachten heen en de omgeving is bijzonder inspirerend. Het heerlijke heuvellandschap bevindt zich in een beschermd natuurgebied en de uitzichten zijn spectaculair. Via de oprijlaan, overkoepeld door Lindebomen, bereiken we het kasteel.
We nemen de brug over de slotgracht en gerenoveerde kademuren en we bereiken het poortgebouw. Er is een sluis in het water gebouwd, zodat er bij hoogwater geen vies water in de slotgrachten kan stromen. De deuren verwelkomen ons en openen zich naar het bezoekerscentrum met café, de appartementen, het kasteel en het hotel.

Via de gerestaureerde hardstenen bordestrap, komen we in de hal van het kasteel. De zware dubbele eikenhouten deuren geven toegang tot de ontvangstkamer, met prachtige hoge plafonds met ornamenten en sierlijsten. De wanden zijn voorzien van een bijzondere lambrisering. Aan de achterzijde is een natuurstenen balkon met bijzonder smeedvakmanschap in het hekwerk. De wit marmeren schouw is perfect gerestaureerd.
Via de rechterdoorgang in de ontvangstkamer, komt men in de vroegere Kerkzaal. Deze is op dit moment in gebruik als slaapkamer, maar aan de – waarschijnlijk 800 jaar oude – beschilderde deuren die naar het oude altaar leiden, kan men de kerkelijke bestemming herkennen.

Als we teruglopen en via de ontvangstkamer de andere deuren nemen, komen we in de oude bibliotheek. Door de restauratiemethode kan men zonder problemen een andere bestemming aan deze kamer geven. De plafonds laten niets aan de verbeelding over.
Wanneer we de dubbele deuren nemen naar het volgende vertrek, komen we in “de Ridderzaal”. Deze is nu in gebruik als woonkamer met een prachtige eiken vloer en een monumentale schouw. Deze schouw heeft het wapenschild van de familie en het jaar van restauratie in bladgoud. De grote ramen in het kasteel zorgen voor veel licht. De radiatoren zijn smaakvol weggewerkt. De raam – en deurgrepen zijn nog origineel.

In het ontvangstcentrum in het souterrain van het kasteel, vindt u weer vele bijzondere details. Ook is er een lounge met bar en een grote natuurstenen schouw. De prachtige fresco’s krijgen veel aandacht van de gasten.
Via de oude gewelven komen we in het restaurant, dat een mooie bronzen plaque heeft met het wapen en het restauratie jaar 1575. De fresco’s, samen met de oude nissen waar vroegen kaarsen in hebben gestaan, zijn zeer de moeite waard. In de hal vindt men ook een fresco met de oude landkaart van honderden jaren geleden, met de naam: Sloen. Zo heette het landgoed toen. Het restaurant wordt bediend vanuit een splinternieuwe “state-of-the-art” keuken, om top gerechten te kunnen bereiden.

Op de etage daarboven vinden we de bediendenvertrekken. Deze vertrekken zijn nog niet geheel gerestaureerd, doch alle electra, waterleidingen en verwarmingspunten zijn geprepareerd. De ruimtes zijn 5 meter hoog en zijn ongeveer tussen de 65 en 85 m2 per stuk. Verder is er nog een compleet extra gesloten trappenstelsel dat door het kasteel loopt. Dit betreft het trappensysteem dat door de bedienden werd gebruikt en om het personeel niet tegen te komen. De bovenste 2 etages zijn groot van afmeting en geschikt voor allerlei verschillende doeleinden. Op deze etages zijn de torenkamers bewust in de oude staat gelaten. Maar op de benedenverdiepingen zijn ze volledig in gebruik volgens de huidige normen en standaard. Het landgoed is in de afgelopen 500 jaar steeds verder gerestaureerd en is door de huidige eigenaar helemaal afgemaakt. Het volledige perceel ligt 75 meter boven de zeespiegel en is 22.000 M2 groot.

De kamers van het hotel hebben veel privacy, grenzen aan een van de tuinen en de oude originele details zijn behouden gebleven.
Het kasteel met de ontvangst kamer en het restaurant heeft 1220 M2; het poortgebouw met woning, bezoekerscentrum en café is 525 M2; de 16 appartementen hebben 1584 M2 en het hotel met de zalen is 825 M2.

Kasteel Schaloen; dit unieke object is te koop als kasteel alleen en/of samen met de bijgebouwen en wanneer u meer informatie wenst kunt u contact met ons opnemen: +31 20 4410088.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan.

Locatie

Neem contact met ons op

A1 Executive Estate
Fred. Roeskestraat 115
1076 EE Amsterdam
+31(0) 20 4410088